Nieuws

I.R.S_Btech wordt VM Building Solutions

I.R.S-Btech wordt VM Building Solutions

Vanaf april 2018, zal ons assortiment EPDM, dak & gevel in België in de markt gezet worden onder de merknaam van VM Building Solutions. Dit betekent concreet dat het logo van I.R.S-Btech zal worden vervangen door het logo van VM Building Solutions.

I.R.S-Btech maakt reeds enkele jaren deel uit van Fedrus International, een Belgische onafhankelijke groep. Na de overname van VMZINC eind 2017 door Fedrus International, hebben we beslist om de distributie van zowel ons EPDM-assortiment als ons zink-assortiment en alle aanverwante producten te verdelen onder de merknaam VM Building Solutions. Om onze communicatie en logistiek te uniformiseren en optimaliseren willen we nu dus onder één zelfde naam communiceren: VM Building Solutions.

VM Building Solutions biedt bouwoplossingen aan voor professionals in dak en gevel.
VM Building Solutions is Europees leverancier van EPDM afdichtingsmembranen, promoot en verdeelt een totaalassortiment producten voor dak en gevel naar de bouw- en dakmaterialenhandelaar in West-Europa en is toonaangevende fabrikant en leverancier van zinktoepassingen voor de bouwsector. VM Building Solutions is gespecialiseerd in kwaliteitsvolle materialen zoals EPDM en gelamineerd zink bestemd voor de bouwprofessional.


EPDM-stroken

Water -en luchtdicht bouwen met EPDM-stroken van I.R.S-Btech

U wilt een water -en luchtdichte afdichting? Hoe u dat moet doen? Met de EPDM-stroken van I.R.S-Btech! Licht in gewicht en snel en eenvoudig aan te brengen in lange banen. De EPDM-stroken van I.R.S-Btech zorgen voor een duurzame afdichting en beschikken over een uitzonderlijke weerstand tegen atmosferische invloeden zoals hoge en lage temperaturen, uv-straling en ozon.

EPDM-rubberstroken (EU/US/Resistit E SK) zijn uitermate geschikt voor de afdichting aan ramen, dorpels en gevelelementen. Ook worden ze als waterdichting tegen opstijgend vocht en als waterkering op de funderingen of op het ondergrondse metselwerk aangebracht.

De zelfklevende Resistit E SK
Resistit E SK is een veelzijdig zelfklevend, gewapend EPDMrubbermembraan ontwikkeld voor de afdichting van de bouwschil. De plaatsing van de zelfklevende Resistit E SK is eenvoudig en snel en is, dankzij de blijvende flexibiliteit, te verkleven op alle types ondergrond. Vooraf dient wel altijd de FG35 aangebracht te worden. Resistit E SK is blijvend elastisch, en wordt geplaatst zonder vlam. Bovendien kunt u, dankzij de SBS bitumenlaag, Resistit E SK lassen met hete lucht. De hechtlaag en bitumenlaag smelten zo aan elkaar en vormen een naad met 100 % garantie op waterdichtheid.

De Resistit E SK en EU/US-stroken worden geleverd in verschillende breedtes.


Wenst u hier meer informatie over, dan kunt u dit steeds opvragen bij info@irs-btech.be


Dampscherm zelfklevend

Aludex

Aludex is een zelfklevend dampscherm dat geschikt is voor lucht- en waterdichte afdichting en daarmee voor alle types gebouwen tot klimaatklasse IV zoals zwembaden en drukkerijen. Het is 0,4 mm dik en bestaat uit een aluminium film op een zelfklevende, bitumineuze laag. Dankzij de glasvezelversterkte aluminium film is het perfect beloopbaar op geprofileerde staalplaat. Aludex wordt gebruikt op industriële en residentiële daken.

Voordelen:
Zelfklevende bitumineuze laag
Dampdicht dankzij aluminiumfolie
Perfect beloopbaar op geprofileerde staalplaten dankzij glasvezelwapening
Gebruiksvriendelijk: snelle plaatsing zonder vlam op het dak
• Compatibel met andere waterdichtingssystemen


Wenst u hier meer informatie over, dan kunt u dit steeds opvragen bij info@irs-btech.be


One Spray

OneSpray

One Spray van I.R.S-Btech is een polyurethaan lijmschuim in drukvat voor de verlijming van vliesgecacheerde EPDM-dakmembranen.

Voordelen:
• Exact doseerbaar, zuinig in verbruik
• Uitstekende montage-eigenschappen
• Extreme tijdsbesparing: 40% sneller dan vloeibare PU daklijm
• Gewichtreducerend en plaatsbesparend
• Efficiënte realisatie van grote projecten


Wenst u hier meer informatie over, dan kunt u dit steeds opvragen bij info@irs-btech.be


Cembrit Patina

Cembrit Patina

De door-en-door gekleurde en geschuurde Cembrit Patina gevelplaat is gekruid met de kracht van de natuur. De panelen hebben de uitstraling van beton, maar zijn daarentegen een lichtgewicht. Het kleurenverloop in en tussen de panelen zorgt voor een indrukwekkend kleurenspel aan de gevel. Het oppervlak is vlak geschuurd en geeft de gevel een zachte uitdrukking. Cembrit Patina gevelplaat combineert sterkte met gebruiksgemak en een stijlvolle, veelzijdige aanblik.

Voordelen:
• Gehydrofobeerd oppervlak : zuigt geen water op en is vuilafstotend
• Vormvast: bestand tegen rotten, schimmelgroei en extreme weersomstandigheden
• Eenvoudig te installeren en licht in gewicht
• Weinig tot geen onderhoud
• Beschikbaar in 4 standaard kleuren (andere kleuren op bestelling)
(GRANITE : P020 - QUARTZ : P050 - FLINT : P070 - PEARL : P222)

EXTRA : I.R.S-Btech biedt u de Cembrit platen met de juiste accessoires (schroeven en profielen) en een extra service waarbij wij voor u de platen verzagen.


Wenst u hier meer informatie over, dan kunt u dit steeds opvragen bij info@irs-btech.be


leadax

Leadax, de nieuwe generatie loodvervanger

Loodvervangers zijn waterdichte duurzame alternatieven voor lood met alle vóórdelen van lood en zonder de nadelen. Nieuw in ons assortiment is Leadax, de “nieuwe generatie loodvervanger” die eruitziet als lood én dezelfde eigenschappen heeft als lood.

In vergelijking met traditioneel lood, heeft Leadax heel wat voordelen. Ten eerste is Leadax veel goedkoper dan lood. Ook is hij licht van gewicht en is hij door het aluminium strekmetaal zeer flexibel, goed verstrekbaar en eenvoudig te bewerken met de gebruikelijke gereedschappen.

Leadax is makkelijk te knippen met de schaar, eenvoudig in vorm te kloppen en hij scheurt niet dankzij de interne wapening.
Ook blijft het materiaal in de gewenste vorm en zeer belangrijk: de naadverbinding is thermisch lasbaar, wat voor een eenvoudige maar duurzame en waterdichte naad zorgt. De kern van strekmetaal zorgt ervoor dat u tot 12 meter lengte uit één stuk kunt gebruiken. Deze lange lengtes en het lichte gewicht maken het transport naar het dak eenvoudiger en sneller.

Leadax loodvervanger is vanaf nu bij I.R.S-Btech verkrijgbaar in loodgrijs en zwart (15 cm en 33 cm) en zwart (15 cm) en binnenkort verkrijgbaar op 1 m breedte. Lengte is 6 m.

Wenst u hier meer informatie over, dan kunt u dit steeds opvragen bij info@irs-btech.be


dakboek

VESP lanceert splinternieuw EPDM Dakboek

Op donderdag 28 september 2017 lanceerde de VESP (Verenigde EPDM Systeem Producenten) op het congres “Sustainable Building Academy” in Flanders Expo Gent, het EPDM Dakboek. De VESP is de organisatie die zich al ruim 20 jaar bezighoudt met de promotie van EPDM-dakbedekkingssystemen in de breedste zin van het woord. Het dakboek werd geschreven door Albert F. van den Hout.

In het EPDM Dakboek wordt ruim aandacht besteed aan de duurzaamheid, multifunctionaliteit en recycleerbaarheid van EPDM-dakbedekking. Van A tot Z. Van het ontstaan van rubber naar vulkanisatie van de rubber tot het afgewerkte EPDM-dakmembraan. Met tekst en uitleg over de verschillende bevestigingsmogelijkheden, naadverbindingen, gebruiksonderhoud en enkele prachtige referenties op spraakmakende gebouwen.

Sylvie Baelen, onze productmanager EPDM, gaf er een korte presentatie over het onderzoek van de levensduur van EPDM door SKZ (Suddeutsche Kunststofzentrum). Wenst u hier meer informatie over, dan kunt u dit steeds opvragen bij info@irs-btech.be


Nieuwe aandrukrol voor EPDM

EPDM gereedschappen zijn onmisbaar als u uw dakbedekking goed wilt leggen.

I.R.S-Btech brengt een nieuwe aandrukrol op de markt. Die is zeer zorgvuldig gekozen en getest. Zo hebt u het juiste gereedschap tijdens het leggen van EPDM-dakbedekking. De juiste aandrukrol is essentieel voor het behalen van een optimale plaatsing. 

Deze aandrukrol wordt gebruikt bij de plaatsing van EPDM-dakrubber, volledig verkleefd met contactlijm of PU-lijm, en EPDM-dakrubber met een Pre-tape naadverbinding. De aandrukrol bestaat uit 3 stalen rollen voorzien van integrale kogellagers. Deze zorgen ervoor dat de rol licht over het werkoppervlak kan lopen, waardoor het werk aangenamer wordt en de levensduur van de aandrukrollen gemaximaliseerd wordt. Bovendien roteren de 3 rollen onafhankelijk van elkaar, dit vergemakkelijkt de plaatsing want hierdoor maakt u makkelijker U-bochten. 

De nieuwe aandrukrol is 38 cm breed en weegt 35 kg. De ergonomische handgrepen liggen goed in de hand en zorgen ervoor dat u de vereiste druk kunt zetten. Dankzij het gewicht wordt de dakafdichting gelijkmatig aangedrukt. Een gelijkmatige verdeling van de lijm is noodzakelijk om een goede hechting te verkrijgen. Druk het membraan aan met een aandrukrol. Vertrek van het midden van de dakbaan naar de zijkanten om luchtinsluiting te vermijden.

Kies voor optimale resultaten bij plaatsing met de nieuwe aandrukrol van I.R.S-Btech.

 

Welke voordelen kent deze aandrukrol?

  • Dankzij het gewicht wordt de dakafdichting gelijkmatig aangedrukt

  • De drie apart roterende rollen maken het makkelijk om van richting te veranderen

  • Het gebruiksgemak versnelt de plaatsing van de dakbedekking

  • Aandrukken met een aandrukrol werkt sneller dan borstelen

  • Luchtbellen, rimpels en/of plooien verdwijnen meteen uit de EPDM-dakrubber


Handig lassen van EPDM dakrubber met UNIROOF ST (Leister)

De nieuwe UNIROOF ST is de onderhoudsvriendelijke partner bij het lassen van thermoplastische dakbanen op platte en hellende daken (tot 30°). Dankzij de slanke behuizing en de verstelbare transportwielen vervalt het tijdrovende ombouwen van de machine. Hij last moeiteloos tot 100 mm in de randzone, bovenop de borstwering, op het dakvlak en zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen op het dak. Met een vermogen van 3400 Watt bij 230 Volt en 15 Ampère biedt hij hoge lassnelheden op elk dak.

  • Veelzijdig en onderhoudsarm
  • Snel en licht 15 kg
  • In kleine en/of smalle ruimtes lassen
  • Maakt dichtbij de rand lassen gemakkelijk

Bekijk hier het filmpje.


I.R.S-Btech is de trotse winnaar van de Trends Gazellen 2016

Trends Gazellen zijn bedrijven die symbool staan voor competitief ondernemerschap. Het gaat om snelgroeiende bedrijven die het competitieve vermogen van de streek aanzwengelen en het ondernemingsklimaat in positieve zin beïnvloeden.

De snelgroeiende bedrijven of 'Gazellen' zijn een integraal onderdeel van ons economische landschap. De bedrijven opgenomen in de Trends Gazellen 2016 ranking zijn telkens sterke en competitieve bedrijven in hun domein en voor hun regio. De bedrijven worden gekozen uit drie verschillende categorieën: kleine, middelgrote of grote ondernemingen. I.R.S-Btech is de trotse winnaar van de Trends Gazellen 2016, regio Antwerpen, in de categorie ‘grote onderneming’.


Bekijk hier het volledige persbericht.


Milieu-impact van platte daken

De Studie ‘Milieu-impact van platte daken” van het WTCB toont aan dat EPDM membranen goed scoren op vlak van milieubelasting. Carlisle EPDM beschikt over de bijkomende troef dat een nieuwe laag EPDM kan verlijmd worden op een bestaande EPDM-dakafdichting.


Bekijk hier het volledige persbericht.


Aquafon: NIEUWE actieve combi harsfilter

Leidingwater wordt duurder, grondwater wordt schaarser. Bedrijven en particulieren worden gestimuleerd om alternatieve, ecologische alternatieve te zoeken voor het stijgend waterverbruik. Het loont dan ook om gratis regenwater te gebruiken.

Om regenwater te filteren biedt I.R.S-Btech een NIEUWE actieve combi harsfilter voor. AQUAFON vormt een combinatie van een koolstof- met een fijnstoffilter, waarbij actieve hars de kleine partikels uit het water haalt.

Wenst u meer info, vraag naar AQUAFON bij uw I.R.S-Btech contactpersoon.

KLIK HIER voor meer info  »


Onze Nieuwe Websites


Resitrix Warranty


World Championship - Ironman - Hawaï 2014


Frederik Van Lierde wint 1/2 Triathlon Deinze 2014

1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen stond op het programma, de favoriet Fredrik Van Lierde maakte terug zijn favorieten rol waar en won terug zoals vorig jaar deze 1/2 triatlon, zijn perfect voorbereiding voor de triatlon van Hawaï.

Bekijk hier het verslag.


RESITRIX-kwaliteitslabel

Het gloednieuw RESITRIX-kwaliteitslabel

RESITRIX warranty by I.R.S-Btech
RESITRIX-rollen beschikken over een gloednieuw kwaliteitslabel. Het kwaliteitslabel ‘warranty by I.R.S-Btech’ in combinatie met de correct gevolgde laatsingsinstructies vormen de waterdichte garantie voor een juiste uitvoering van uw platte dak. De kwaliteit van RESITRIX-EPDM wordt op deze manier gegarandeerd en vormt tegelijkertijd de belofte van de dakdekker dat hij met een kwaliteitsvol product werkt en geschoold is om dit te verwerken. Een engagement van de plaatser aan de bouwheer en architect.
Vraag, ook als bouwheer, uw garantie-certificaat aan op www.resitrix-garantie.be.Frederik Van Lierde wint Ironman Hawaï 2013

Frederik Van Lierde wint Ironman Hawaï 2013

Frederik Van Lierde heeft zijn favorietenrol in de Ironman van Hawaï 2013 helemaal waargemaakt. Van Lierde was na het zwemmen en het fietsen vierde, maar in de afsluitende marathon was hij niet meer te houden. Van Lierde had een superdag. Hij liep naar de zege in de meest prestigieuze triatlon ter wereld. I.R.S-Btech wenst Frederik Van Lierde en het hele team hartelijk proficiat met zijn ijzersterke overwinning!


Declaration of Performance (DoP)

Declaration of Performance (DoP)

Om het vrije verkeer van bouwproducten te verbeteren, heeft de Europese Commissie de wetgeving die van toepassing is op deze sector, met name de Europese Richtlijn 89/106/EEG, herzien. Deze herziening, voor het verhandelen van bouwproducten, heeft een concrete vorm gekregen in de Europese verordening EU nr. 305/2011. De Verordening bepaalt dat vanaf 1 juli 2013, wanneer bouwproducten door de fabrikant verhandeld worden, ze verplicht worden het document "Prestatieverklaring" (DoP = Declaration of Performance), opgesteld op basis van de geharmoniseerde technische specificaties, beschikbaar te stellen. Dit laatste (DoP) vervangt de vroegere "Declaration of Conformity".

Voer uw artikelcode in en download de DoP-certificaat